Dimljena postrv na pečenem koromaču
Sestavine
- 1 velik koromač
- 5 žlic oljčnega olja
- sol, poper
- 3 žlice balzamičnega kisa
- 1 žlička dijonske gorčice
- 1 žlička medu
- 2 fileja dimljene postrvi (a 100 g)
- 2 brinovi jagodi
- 1/2 žličke naribane limonine lupine
- 1 žlica limonovega soka
- 1 žlica sesekljanega kopra

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 285 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 25 minut
Koromač prerežemo na polovico, izrežemo trdi kocen in narežemo na 5 mm debele rezine. Postrvi odstranimo kožo. V možnarju fino zdrobimo brinovi jagodi in ju zmešamo z limonovim sokom in koprom. S tem premažemo postrvja fileja.
Za preliv zmešamo balzamični kis, 3 žlice olja, gorčico in med. Začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
V veliki ponvi segrejemo preostalo olje in narezani koromač pečemo na srednji vročini 6 minut do zlato rjave barve, med pečenjem ga obrnemo. Pečeni koromač začinimo s soljo in poprom.
Postrvja fileja položimo na krožnik in postavimo v pečico na drugo rešetko od spodaj za 5 minut. Na ogreta krožnika naložimo pečeni koromač, ga pokapljamo z balzamičnim prelivom in nanj položimo mlačna postrvja fileja. Odlična priloga je hrustljavo pečen krompir.