Camembert z zelišči
Sestavine
- 1 camembert sir (250 g)
- 1 žlica medu
- listi boreča, kislice, čemaža
- olivno olje
- cvetovi in listi kapucinke

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 385 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut
- Priporočeno vino: Ferrari maximum brut prosecco
Postopek
1
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Zelišča oplaknemo z vodo in dobro osušimo. Na večji list prozorne folije v krog s premerom 25 cm naložimo zeliščne liste. Nanje položimo sir in ga premažemo z rahlo ogretim medom. S pomočjo folije sir zavijemo v zelišča in vse skupaj ovijemo z vrvico.
2
V ponvi segrejemo olje in nanj položimo sir v zeliščih ter ga pečemo na srednji vročini na vsaki strani 2 minuti. Nato ga položimo na peki papir v pekaču in postavimo v ogreto pečico še za 5 do 7 minut. Ponudimo ga s hrustljavo bageto in kislimi kumaricami.
Oceni