Sestavine

  • 1 camembert sir (250 g)
  • 1 žlica medu
  • listi boreča, kislice, čemaža
  • olivno olje
  • cvetovi in listi kapucinke

Uvod

Zeliščni vrt ni več čudež, s katerim so včasih svetovni chefi pridobivali Michelinove zvezdice. Danes celo praktični Slovenci, ki vsak kvadratni meter domačega vrta in kvadratni centimeter blokovskega balkona izkoristimo za sadike paradižnikovega volovskega srca ali vsaj semena redkvice, vemo, da je boreč sicer zelo invaziven, zato zanj potrebujemo veliko prostora, toda kislica ne raste le na sosedovem travniku in čemaž ne le na Boču. Kaj storiti, ko je zelišč preveč le za juho in je zamrzovalnik že poln zeljnih glav za prihodnjega silvestrskega mačka?

Dejstvo je, da smo dolgočasni, ko uporabljamo zelišča! In še bolj, ko sire namenjamo le sendvičem! V tej kombinaciji se bodo obojih razveselili tudi gostje, ki jih boste zvečer povabili na nekaj kozarčkov....

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 2 osebi
  • Hranilna vrednost: 385 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut
  • Priporočeno vino: Ferrari maximum brut prosecco
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Zelišča oplaknemo z vodo in dobro osušimo. Na večji list prozorne folije v krog s premerom 25 cm naložimo zeliščne liste. Nanje položimo sir in ga premažemo z rahlo ogretim medom. S pomočjo folije sir zavijemo v zelišča in vse skupaj ovijemo z vrvico.

2

V ponvi segrejemo olje in nanj položimo sir v zeliščih ter ga pečemo na srednji vročini na vsaki strani 2 minuti. Nato ga položimo na peki papir v pekaču in postavimo v ogreto pečico še za 5 do 7 minut. Ponudimo ga s hrustljavo bageto in kislimi kumaricami.

Oceni