Domači merguez na žaru
Sestavine
- 500 g jagnječjega steaka (stegno)
- 250 g rostbifa
- 250 g rdeče čebule
- 3 stroki česna
- šopek peteršilja
- sveža meta
- 2 bio limoni
- 1 žlička črnega popra v zrnu
- 1 žlička indijske kumine
- 1 žlička pekoče rdeče paprike v prahu
- 1/2 žličke mletega koriandra
- ščepec cimeta
- 1 žlička solik
- 5 žlici olivnega olja

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 8 oseb
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
- Priporočeno vino: Oranžna Ranina 2008, Bartol, magnum
Postopek
1
Olupljeno čebulo in česen drobno sesekljamo. Peteršilj in meto osmukamo ter lističe grobo narežemo. Poper in kumino grobo zmeljemo v možnarju. Vse te sestavine nato stresemo v posodo, dodamo sol in premešamo.
2
Jagnjetino in govedino narežemo na kocke in jih zmeljemo v mesoreznici. Dodamo mešanico začimb in čebule ter dobro pregnetemo. Iz mase oblikujemo majhne klobase (oblika čevapčiča) in jih do peke pokrijemo s prozorno folijo in postavimo v hladilnik.
3
Žar dobro segrejemo. Limoni narežemo na četrtine in jih položimo na vroči žar. Klobasice premažemo z olivnim oljem in hrustljavo spečemo na žaru, vmes jih večkrat obrnemo. Serviramo jih s pečenimi limoninimi krhlji in ovčjo skuto z zelišči.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Oceni