Domači piškoti s pekanovimi orehi
Sestavine
- 250 g bele pšenične moke
- 80 g ameriških orehov (pekani)
- 170 g masla (sobna temperatura)
- 90 g sladkorja v prahu
- sladkor v prahu za posipanje

Pečico segrejemo na 175 stopinj. Pekač prekrijemo s peki papirjem. Orehe grobo sesekljamo in zmešamo z moko.
Na kocke narezano maslo stresemo v skledo mešalnika in mešamo z lopatico na srednji hitrosti 2 minuti. Dodamo sladkor v prahu in mešamo še 2 minuti. Dodamo moko z orehi in mešamo na nizki hitrosti 30 sekund. Nato na hitro testo pregnetemo z rokami.
Iz testa oblikujemo kroglice težke 20 g in jih polagamo na peki papir ter pazimo, da med njimi ostane dovolj razdalje. Vsako kroglico nato s paleto sploščimo do debeline 1 do 2 cm. Piškote pečemo v sredini pečice 11 minut, nato pekač prestavimo na drugo rešetko od spodaj in pečemo še 11 minut oz. do zlato rjave barve.
Pekač s piškoti prestavimo na rešetko in pustimo hladiti 5 mionut. Nato jih previdno stresemo s pekača na rešetko in popolnoma ohladimo. Potresemo jih s sladkorjam v prahu in naložimo v pločevinasto škatlo. Rok trajanja 2 tedna.