Dvobarvna čokolada in maline
Sestavine
- 4 jajca
- 1 rumenjak
- 70 g sladkorja
- sol
- 1 žlička nastrgane limonine lupine
- 30 g moke
- 250 g malin
- 6 listov želatine
- 110 g bele kuverture
- 5 žlic malinovega žganja
- 400 ml sladke smetane
- 80 g polgrenke kuverture

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 12 kosov
- Hranilna vrednost: 288 kcal/osebo
- Zahtevnost: Srednje
- Čas priprave: 1 ura (+ 3 ure za hlajenje)
Pečico segrejemo na 210 stopinj. Dve jajci ločimo in rumenjaka stepamo v mešalniku s 40 g sladkorja, limonino lupino in ščepcem soli 5 minut. Beljaka stepemo v trdi sneg.
V jajčno kremo rahlo zamešamo tretjino beljakovega snega. Na vrh presejemo moko in jo skupaj s preostalim snegom previdno zamešamo v jajčno kremo.
Pekač obložimo s peki papirjem in nanj premažemo jačno maso v pravokotnik 35 x 15 cm. Biskvit pečemo v sredini pečice 6 do 8 minut. Pečeni biskvit ohladimo na rešetki in odstranimo peki papir. Obrežemo ga v pravokotnik 30 x 15 cm.
Model za srnin hrbet (30 x 10 cm) obložimo s prozorno folijo in na dno naložimo maline z odprtino navzgor.
Za svetlo kremo penasto umešamo 1 jajce, rumenjaka in 30 g sladkorja. V mrzli vodi namočimo 5 listov želatine. Belo čokolado narežemo na manjše kose in raztopimo v kozici nad soparo. 200 ml sladke smetane trdo stepemo.
Želatino raztopimo v lončku na majhni temperaturi. V jajčno kremo z metlico zamešamo stopljeno belo čokolado, malinovo žganje in stopljeno želatino. Nato vmešamo še smetano in na koncu previdno še preostalih 125 g malin. Kremo porazdelimo po malinah v modelu in postavimo v hladilnik za 30 minut, da se rahlo strdi.
V mrzli vodi namočimo preostali list želatine. 200 ml sladke smetane trdo stepemo. Temno čokolado narežemo na manjše kose in raztopimo v kozici nad soparo. Namočeno želatino raztopimo v lončku na majhni temperaturi.
Previdno zmešamo stepeno smetano, stopljeno čokolado in želatino ter čokoladno kremo porazdelimo po rahlo strjeni beli čokoladni kremi. Na vrh položimo pečeni biskvit, pokrijemo s prozorno folijo in postavimo v hladilnik za 3 ure. Nato pecivo zvrnemo na servirni krožnik in narežemo na 12 kosov.