Enolončnica s sladkim krompirjem
Sestavine
- 800 g sladkega krompirja
- 100 g čebule
- 3 stroki česna
- 1 strok čilija
- 40 g svežega ingverja
- 1 kg pelatov (ali paradižnikov iz konzerve)
- 1 žlička mletega koriandra
- 1 žlička mlete kumine
- 5 žlic olivnega olja
- 4 žlice arašidovega masla (crunchy)
- 40 g praženih in soljenih arašidov
- 8 vejic svežega koriandra
- 2 vejici mete
- sol, sveže mleti poper
Sladki krompir olupimo in narežemo na manjše kose. Čebulo olupimo in narežemo na ½ cm debele krhlje. Česen olupimo in narežemo na tanke rezine. Čiliju odstranimo pečke in ga drobno sesekljamo. Ingver olupimo in drobno naribamo. Paradižnike olupimo, odstranimo semenje in narežemo na majhne kocke.
V široki ponvi segrejemo olje in čebulo zlatorjavo opečemo. Dodamo česen, pražimo pol minute, potresemo z mletim koriandrom in kumino ter v ponev stresemo narezani paradižnik, ingver, arašidovo maslo, čili in 300 ml vode. Zavremo, dodamo še sladki krompir in solimo.
Kuhamo odkrito na srednji temperaturi približno 20 minut oz. da se krompir zmehča. Začinimo s soljo in poprom. Arašide grobo sesekljamo. Koriander in meto osmukamo in grobo narežemo. V ogrete krožnike naložimo sladki krompir z omako in potresemo z arašidi, koriandrom in meto. Odlična priloga je kuskus, ki ga rahlo zabelimo z olivnim oljem.