Čokoladna krema s kavo, arašidov krokant
Sestavine
- 3 listi želatine
- 75 ml sveže kuhane espresso kave
- 300 g sladke smetane
- 1 žlica jedilnega škroba
- 170 g sladkorja
- 125 g temne čokolade (70 %)
- 50 g Kakao-Nibs (fermentirani surovi koščki čokolade)
- 50 g oljupljenih arašidov
- 70 g masla

Uvod
- Kategorija: Poletje, Pomlad, Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut (+ čas za hlajenje)
Želatino namakamo v mrzli vodi 5 minut. V loncu zmešamo smetano, kavo, jedilni škrob in 50 g sladkorja ter rahlo zavremo. Čokolado sesekljamo, zamešamo v toplo smetano in mešamo toliko časa, da se čokolada raztopi. Lonec odstavimo s štedilnika in v ne prevročo čokolado zamešamo ožeto želatino, da se stopi.
S kremo napolnimo servirne posodice in jih postavimo v hladilnik preko noči. Naslednji dan pripravimo še arašidov krokant. Arašide drobno sesekljamo. V široki kozici na majhni vročini segrevamo preostali sladkor do svetle karamele. Dodamo maslo in ga z metlico zamešamo v karamelo. Kozico odstavimo s štedilnika in mešamo toliko časa, da se karamela in maslo povežeta v gladko kremo.
Karamelo zlijemo na papir za peko in jo tanko razmažemo z majhno paleto. Potresemo s sesekljanimi arašidi in pustimo ohladiti. Ohlajeni krokant nalomimo na manjše kose in z njimi okrasimo čokoladno kremo.