Sestavine

  • 3 listi želatine
  • 75 ml sveže kuhane espresso kave
  • 300 g sladke smetane
  • 1 žlica jedilnega škroba
  • 170 g sladkorja
  • 125 g temne čokolade (70 %)
  • 50 g Kakao-Nibs (fermentirani surovi koščki čokolade)
  • 50 g oljupljenih arašidov
  • 70 g masla

Uvod

Lahko bi ji rekli tudi čokoladna panakota, a tudi s čokoladnim moussom ne bi zelo zgrešili. Ko ima sladica lahko toliko imen, ne more biti slaba, saj združuje v sebi najboljše od - vseh. S svojo fino grenkobo in nežno sladkostjo, s čokoladno globino in kavno kislino, s teksturami krokanta, karamele in kakavovih zrn, z nasprotjem arašidne drobljivosti in čokoladno-bleščeče kremnosti je to sladice, ki bo vrhunec, karkoli že bo pred njo. Zato predlagamo kar - čevapčiče....

  • Kategorija: Poletje, Pomlad, Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 40 minut (+ čas za hlajenje)
 
Postopek
1

Želatino namakamo v mrzli vodi 5 minut. V loncu zmešamo smetano, kavo, jedilni škrob in 50 g sladkorja ter rahlo zavremo. Čokolado sesekljamo, zamešamo v toplo smetano in mešamo toliko časa, da se čokolada raztopi. Lonec odstavimo s štedilnika in v ne prevročo čokolado zamešamo ožeto želatino, da se stopi.

2

S kremo napolnimo servirne posodice in jih postavimo v hladilnik preko noči. Naslednji dan pripravimo še arašidov krokant. Arašide drobno sesekljamo. V široki kozici na majhni vročini segrevamo preostali sladkor do svetle karamele. Dodamo maslo in ga z metlico zamešamo v karamelo. Kozico odstavimo s štedilnika in mešamo toliko časa, da se karamela in maslo povežeta v gladko kremo.

3

Karamelo zlijemo na papir za peko in jo tanko razmažemo z majhno paleto. Potresemo s sesekljanimi arašidi in pustimo ohladiti. Ohlajeni krokant nalomimo na manjše kose in z njimi okrasimo čokoladno kremo.

Oceni