Fagottini polnjeni s parmezanovo kremo
Sestavine
- TESTO
- 130 g pšenične moke tip 405
- 75 g durum moke (+ 3 žlice za pekač)
- 2 jajci
- sol
- 1 beljak
- NADEV
- 2 lista želatine
- 8 rumenjakov
- poper
- 100 g naribanega parmezana
- 50 ml belega vina

Uvod
Prvič smo za fagottine zamesili testo, ga razvaljali v trakove, narezali na kvadrate in nanje nabrizgali rumenjakovo kremo s parmezanom, ko je gobov bouillon potreboval svečano zakuho. Bilo je tako dobro, da smo drugič fagottinov naredili dovolj za samostojno pašto, na katero smo nalistali črne tartufe. In tretjič?
- Kategorija: Zima
- Količina: 6 oseb
- Zahtevnost: Srednje
- Čas priprave: 1 ura (+ 1 ura za hlajenje)
Obe vrsti moke, jajci, žlico mrzle vode in ščepec soli v mešalniku z nastavkom za gnetenje zmešamo, da se sprime v kepo, ter nato testo gnetemo z rokami na pomokani delovni površini še 5 minut. Testo oblikujemo v kroglo, zavijemo v prozorno folijo in postavimo v hladilnik za 1 uro.
Za nadev želatino namočimo v mrzli vodi. Rumenjake in sveže mleti poper kremasto stepemo v mešalniku. V lončku segrejemo vino in v njem raztopimo ožeto namočeno želatino.
Med mešanjem v rumenjakovo kremo počasi dolijemo stopljeno želatino z vinom. Vmešamo parmezan in s tako pripravljenim nadevom napolnimo dresirno vrečko z okroglim nastavkom (10 mm). Vrečko postavimo v hladilnik za 1 uro.
Testo razpolovimo in vsako polovico s pomočjo strojčka za izdelavo testenin razvaljamo na debelino 7. Nato vsak razvaljani trak testa narežemo na kvadrate 6 x 6 cm. Beljak razžvrkljamo.
V sredino vsakega kvadrata nabrizgamo za žličko nadeva in robove tanko premažemo z beljakom. Konice kvadratov preko nadeva diagonalno stisnemo skupaj in robove tesno zapremo. Fagottine nalagamo na pekač potresen s semolino. Do uporabe pekač postavimo v hladilnik.
V velikem loncu zavremo soljeno vodo in fagottine (18 kom) kuhamo na majhni vročini 4 minute. S penavko jih poberemo iz vode, odcedimo in serviramo v vročem gobovem bouillonu. Preostale fagottine lahko hranimo v pokriti posodi v hladilniku 3 dni.