Figova marmelada z rdečo čebulo
Sestavine
- 500 g fig
- 250 g rdeče čebule
- 2 žlici repičnega olja
- 100 ml rdečega vinskega kisa
- 100 g rjavega sladkorja
- 2 žlici ječmenovega slada (ali agavinega sirupa)
- 1/4 žličke čilijevih kosmičev
- 50 g pomarančne marmelade
- sol, poper
Uvod
- Kategorija: Jesen, Poletje
- Količina: 5 kozarcev (150 ml)
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
Postopek
1
Fige umijemo in narežemo na tanke krhlje. Olupljeno čebulo prerežemo na polovico in narežemo na tanke rezine. V loncu segrejemo olje in narezano čebulo pražimo na srednji vročini 5 minut. Nato dodamo še fige in kuhamo 3 minute.
2
Dolijemo kis, zavremo in dodamo sladkor, ječmenov slad, pomarančno marmelado in čilijeve kosmiče. Kuhamo na srednji vročini 20 minut, marmelado večkrat premešamo. Na koncu jo začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Z marmelado napolnimo steklene sterilizirane kozarce, jih tesno zapremo in postavimo na glavo za 5 minut. Rok trajanja 3 mesece.
Oceni