Focaccia z rakci in avokadom
Sestavine
- 1 zreli avokado
- 2 žlici limonovega soka
- 2 žlici oljčnega olja s pomarančo
- sol
- kajenski poper
- 150 g kuhanih kozic
- 2 žlici creme fraiche
- curry
- 2 vejici svežega pehtrana
- 12 majhnih rezin belega kruha (focaccia, bageta)

Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 12 kosov
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 15 minut
- Priporočeno vino: penina Medot 48, brut
Postopek
1
Zmešamo marinado iz 1 žlice limonovega soka in oljčnega olja, začinimo s soljo in kajenskim poprom ter vmešamo drobno sesekljane lističe pehtrana. Prelijemo preko kozic in dobro premešamo.
2
Avokado razpolovimo in z žličko izdolbemo. Avokadovo meso, preostali limoninov sok in creme fraiche zmiksamo v gladek pire. Začinimo ga s soljo, poprom, curryjem in sladkorjem.
3
Rezine kruha premažemo z avokadovo kremo in nanjo naložimo marinirane kozice.
Oceni