Fritaja s kozicami in grahom
Sestavine
- 75 ml sladke smetane
- 4 jajca
- 2 žlici naribanega parmezana
- 120 g majhnih kozic
- 150 g fileja polenovke (ali kakšne druge ribe)
- maslo za modelčke
- 120 g zmrznjenega graha
- 1 žlica olivnega olja
- sol
- poper Piment d'Espelette ali kajenski poper

Postopek
1
Grah blanširamo v slani vodi 3 minute, ga stresemo na cedilo, prelijemo z mrzlo vodo in pustimo odcediti. Polenovko narežemo na 2 cm velike kocke. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
2
Smetano, jajca in parmezan razžvrkljamo in solimo. Modelčka namastimo z maslom in vanj porazdelimo narezano ribo, kozice (1 žlico shranimo za dekoracijo) in grah (2 žlici shranimo za dekoracijo). Prelijemo z jajčno kremo in postavimo v pečico na drugo rešetko od spodaj za 15 minut.
3
Pečeni fritaji potresemo s kajenskim poprom. V majhni ponvi na olivnem olju opečemo preostale kozice in jih skupaj s preostalim grahom potresemo po pečeni fritaji.
Oceni