Sestavine

  • 180 g testenin (peresniki ali fuži)
  • 50 g drobtin
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 50 g masla
  • 1 strok rdečega čilija
  • 1/2 limone
  • 100 g vloženih sardin v olju
  • 15 listov čemaža
  • sol
  • kajenski poper

Uvod

Ko je karantena, ne moremo redno nakupovati. Ko karantene ne bo, pa se nam bo spet mudilo. V obeh primerih, torej vedno, potrebujemo recepte, ki znajo pogledati v shrambo, hladilnik in med blagovne rezerve.

Konzerva v olivno vloženih sardin je vedno doma. Prav tako paket suhih testenin. In iz starega kruha se vedno da narediti drobtine. ”Tokrat pa res nisi imel težkega dela,” je komentirala, ko je videla embalažo, ki je ostala po kuhanju. ”Koliko zamudijo tisti, ki znajo le pogrevati te konzerve in vrečke,” pa potem, ko je poskusila al dente testenine, ki so ji ponudile mehko, pikantno, hrustljavo in pekočo izkušnjo....

  • Kategorija: On zanjo, Pomlad
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
  • Priporočeno vino: Chardonnay selekcija 2010, M. Simčič
 
Postopek
1

V majhni ponvi je segrel olje in na srednji temperaturi drobtine zlato rjavo opražil. Čiliju je odstranil semenje in ga drobno sesekljal. Čemaž je grobo narezal. Sardine je z vilicami narezal na večje kose.

2

V velikem loncu je zavrel slano vodo in testenine skuhal na zob (al dente). V ponvi je raztopil maslo, dodal čili, malce opražil in dodal še sardine, čemaž in limonov sok.

3

V ponev je stresel še kuhane testenine in drobtine ter vse skupaj previdno premešal. Začinil jih je s soljo in kajenskim poprom. Testenine je stresel na ogreta krožnika in takoj serviral.

Oceni
1234