Fuži s sardinami in drobtinami
Sestavine
- 180 g testenin (peresniki ali fuži)
- 50 g drobtin
- 2 žlici oljčnega olja
- 50 g masla
- 1 strok rdečega čilija
- 1/2 limone
- 100 g vloženih sardin v olju
- 15 listov čemaža
- sol
- kajenski poper
Uvod
- Kategorija: On zanjo, Pomlad
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
- Priporočeno vino: Chardonnay selekcija 2010, M. Simčič
Postopek
1
V majhni ponvi je segrel olje in na srednji temperaturi drobtine zlato rjavo opražil. Čiliju je odstranil semenje in ga drobno sesekljal. Čemaž je grobo narezal. Sardine je z vilicami narezal na večje kose.
2
V velikem loncu je zavrel slano vodo in testenine skuhal na zob (al dente). V ponvi je raztopil maslo, dodal čili, malce opražil in dodal še sardine, čemaž in limonov sok.
3
V ponev je stresel še kuhane testenine in drobtine ter vse skupaj previdno premešal. Začinil jih je s soljo in kajenskim poprom. Testenine je stresel na ogreta krožnika in takoj serviral.
Oceni