Gazpacho cocktail s kozicami in avokadom
Sestavine
- 4 zreli paradižniki
- 1 avokado
- 150 g solatne kumare
- 1 jalapeno čilli
- 1/2 manjše rdeče čebule
- 1 strok česna
- sol
- sveži koriander
- 200 ml paradižnikovega soka
- poper
- 1 limeta
- 20 kuhanih kozic
- 4 koruzne tortilje
- 400 ml repičnega olja za cvrenje
- solni kosmiči

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 540 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 50 minut (+ 1 ura za hlajenje)
- Priporočeno vino: penina Medot Brut Rose
Paradižnike razrežemo na četrtine, izrežemo vodeno notranjost s peškami, zmešamo z malo soli, stresemo v cedilo in ga postavimo nad skledo. Paradižnikove četrtine narežemo na majhne kocke.
Kumaro olupimo, z žličko odstranimo peške in jo narežemo na majhne kocke. Očiščeni čili ter olupljeno čebulo in česen drobno sesekljamo. Koriander grobo sesekljamo.
V skledi previdno zmešamo paradižnik, kumaro, čebulo, česen, čili, koriander in kozice. Prelijemo s paradižnikovim sokom in paradižnikovo vodo ter začinimo s soljo, poprom in limetinim sokom.
Avokado olupimo, narežemo na kocke in ga previdno zamešamo v gazpacho. Vse skupaj postavimo v hladilnik za 1 uro.
Tortilje razrežemo na osem trikotnikov. V loncu segrejemo olje na 170 stopinj in narezane tortilje po porcijah hrustljavo ocvremo. Ocvrte tortilje naložimo na kuhinjski papir, da se odcedijo.
Pred serviranjem navlažimo robove servirnih kozarcev in jih previdno pritisnemo v solne kosmiče, tako da nastane solni rob. V kozarce previdno porazdelimo gazpacho in zraven postrežemo hrustljave tortilje.