Sestavine

  • 1 kg mrzle olupljene lubenice
  • 250 g zrelega paradižnika
  • 300 g kumar
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • sol poper
  • kajenski poper
  • 4 žličke grškega jogurta
  • metini lističi

Uvod

Vroče? Ne čakaj na čudež z neba. Želodec se oglaša, četudi termometer kaže čez 30. Nekaj lahkega, torej. Nekaj čim bolj hladnega. Ki pa vseeno pogreje. Gazpacho! Mrzla poletna juha. A ne kot vedno, saj je tokrat v hladilniku velik kos lubenice. S paradižnikom sta pravi par, še posebej, ko jima malo podkurimo hlad.

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 15 minut (+ 4 ure za hlajenje)
 
Postopek
1

Lubenici odstranimo pečke in jo narežemo na večje kocke. Paradižnik blanširamo, olupimo in narežemo na večje kose. Kumaro olupimo, z žličko odstranimo semena in jo narežemo na kocke.

2

Lubenico, kumaro, paradižnike, olje in kis fino zmiksamo v blenderju. Začinimo s soljo, sveže mletim poprom in kajenskim poprom ter postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure. Gazpačo nalijemo v servirne skodelice, potresemo z meto in dodamo žličko jogurta.

Oceni