Glaziran romb iz pečice
Sestavine
- 1 romb (ca. 1,4 kg)
- 1 majhna bio limona
- 150 ml ribjega fonda (alternativa je zelenjavni fond)
- 1/2 žličke koromačevih semen
- 4 vejice bazilike
- 70 g masla
- 1 kozarec sataraša Heart Made

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
- Priporočeno vino: Debit Lučica riserva, 2015, Bibich
Pečico segrejemo na 250 stopinj. Romba očistimo, oplaknemo in obrišemo s kuhinjskim papirjem. Položimo ga v velik pekač in posolimo. Limono narežemo na večje kocke.
Ribo oblijemo s 120 ml fonda in ob strani dodamo koromač, baziliko, limono in 20 g masla. Pekač postavimo v sredino pečice in ribo pečemo 14 do 16 minut, med pečenjem jo večkrat prelijemo z juho.
Pekač z ribo vzamemo iz pečice, skozi cedilo odlijemo tekočino od pečenja, ribo pokrijemo z alu folijo in pustimo počivati 10 minut.
Temperaturo v pečici zmanjšamo na 180 stopinj. V pekač zlijemo precejeno ribjo omako, preostali fond in dodamo maslo. Ribo pečemo še 8 do 10 minut in jo redno polivamo z masleno omako, tako da koža dobi sijaj.
Vmes pogrejemo sataraš iz kozarca in ga stresemo v servirno skodelo. Postrežemo ga skupaj s pečenim rombom in maslenim peteršiljevim krompirjem.