Gnudi Šole okusov
Sestavine
- 800 g rikote
- 120 g moke
- 120 g naribanega parmezana
- 2 jajci
- 2 rumenjaka
- sol
- muškatni orešček
- semolina moka

Uvod
- Kategorija: Jesen, Poletje, Pomlad, Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut (+ 2 uri za hlajenje)
Postopek
1
V posodo stresemo rikoto, moko, parmezan, jajci in rumenjaka, začinimo s soljo in muškatnim oreščkom ter vse previdno premešamo z vilicami. Pokrijemo s prozorno folijo in postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri.
2
Iz mase z mokrimi rokami oblikujemo cmoke v velikosti oreha in jih povaljamo v semolina moki. V velikem loncu zavremo slano vodo, vanjo stresemo gnude, spet zavremo in nato kuhamo na majhni temperaturi 5 minut. Poskusimo, po potrebi kuhamo še 1 do 2 minuti. Odcejene gnude serviramo s poljubno omako.
Oceni