Gnudi z dvema omakama
Sestavine
- 400 g rikote
- 60 g moke
- 60 g naribanega parmezana
- 1 jajce
- 1 rumenjak
- sol
- muškatni orešček
- 1/2 žličke nastrgane limonove lupine
- 2 žlici čemaževega pesta
- 200 g paradižnikove omake

Uvod
- Kategorija: Jesen, Poletje, Pomlad, Zima
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut (+ 2 uri za hlajenje)
- Priporočeno vino: Pinot gris 2016, Andreja in Janko Kobal
Postopek
1
V posodo stresemo rikoto, moko, parmezan, celo jajce in rumenjak, začinimo s soljo in muškatnim oreščkom ter vse previdno premešamo z vilicami. Pokrijemo s prozorno folijo in postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri.
2
Iz mase z mokrimi rokami oblikujemo cmoke v velikosti oreha in jih povaljamo v semolina moki. V velikem loncu zavremo slano vodo, vanjo stresemo gnude, spet zavremo in nato kuhamo na majhni temperaturi 5 minut. Poskusimo, po potrebi kuhamo še 1 – 2 minuti.
3
V majhni ponvi segrejemo čemažev pesto. V kozici segrejemo paradižnikovo omako. Kuhane gnude odcedimo in polovico povaljamo v čemaževem pestu, preostalo polovico pa na krožniku prelijemo s paradižnikovo omako.
Oceni