Goveji steak z zeliščnim maslom
Sestavine
- 800 g govejega steaka v kosu
- 80 g mehkega masla
- 1 žlička kaper
- 3 sardelni fileji (inčuni)
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- 1 žlica sesekljanega čemaža (ali pehtrana poleti)
- 1 šalotka
- 1 žlička curryja v prahu
- worcestrska (Worcestershire) omaka
- mleta sladka paprika
- solni cvet
Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 490 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
- Priporočeno vino: Modri pinot 2013, Ščurek
Olupljeno šalotko, sardelne fileje in kapre drobno sesekljamo. Maslo krepko zmešamo z vilico in vanj zamešamo zelišča, kapre, šalotko in sardelne fileje. Začinimo s curryjem, worcestersko omako, noževo konico paprike, soljo in poprom. Vse skupaj krepko premešamo in shranimo na sobni temperaturi.
Žar segrejemo na 250 stopinj. Meso začinimo s soljo in poprom, premažemo z oljem in ga z obeh strani opečemo. Nato ga pečemo na indirektni srednji temperaturi na pokritem žaru toliko časa, da termometer za meso v notranjosti pokaže 55 stopinj. Pečeno meso zavijem v alu folijo in pustimo počivati 10 minut.
Pred serviranjem meso narežemo na debele rezine, premažemo z zeliščnim maslom in na kratko popečemo z gorilnikom, da se maslo raztopi. Odlična priloga je hrustljavi krompir s polento in parmezanom.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še