Krompirjevi muffini v panceti
Sestavine
- 300 g krompirja
- 150 g črnega korena (ali pastinaka)
- 5 vejic svežega timijana
- 1 strok česna
- 150 g aromatičnega sira (grojer, appenzeller, bergkäse)
- 50 g posušenih brusnic
- sol, črni poper
- 2 jajci
- 150 ml sladke smetane
- muškatni orešček
- 12 tankih rezin pancete
- model za muffine

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 6 kosov
- Hranilna vrednost: 340 kcal/kos
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
- Priporočeno vino: Rdeče cuvee 2013, Marof
Postopek
1
Krompir in črni koren (ali pastinak) olupimo in narežemo na zelo majhne kocke (5 mm). Olupljeni česen in osmukane timijanove lističe drobno sesekljamo. Sir narežemo na drobne kocke.
2
V skodeli zmešamo krompir, črni koren, česen, timijan, brusnice in sir. Gladko razžvrkljamo smetano in jajci ter prelijemo preko zelenjave. Vse skupaj dobro premešamo ter začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
3
Vdolbine pekača namastimo in obod vsake obložimo s panceto (2 rezini na vdolbino). Napolnimo jih z zelenjavno maso in pekač postavimo na drugo rešetko od spodaj v ogreto pečico za 35 do 40 minut.
Oceni