Sestavine

  • 450 g belih kruhovih rezin (npr. Gourmet Spar)
  • 3 šalotke ali 1 velika čebula
  • 1 žlica olja
  • 30 g masla
  • 170 ml mleka
  • 2 jajci
  • 150 g gorgonzole
  • 1 žlička rdeče paprike v prahu
  • sol, sveže mleti poper
  • kajenski poper
  • sveži drobnjak

Uvod

Je bilo včeraj preveč mesa? Torej ga danes ne bo! Nimate časa za kuhanje? V gostilnah pa ni nič vegetarijanskega, kajne. Boste kupili kaj gotovega in le pogreli? To pa se v Šoli okusov ne spodobi!

Zato predlagamo kompromis. Kupite, toda dodajte in izboljšajte! S konzervo se to komaj da, s svežimi kruhovimi rezinami pač. Za spremembo ne v družbi mastnega mesa in kislega zelja, temveč motovilčeve solate in vegetarijancev. Sploh ni res, da bi morali vse narediti sami. Tudi chefi le sestavljajo, kar jim pomočniki pripravijo....

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 2 osebi
  • Hranilna vrednost: 825 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarje. V veliki ponvi segrejemo olje in maslo, vanjo stresemo čebulo in jo med mešanjme pražimo do zlato rjave barve.

2

S penavko jo poberemo iz ponve, stresemo na kuhinjski papir, odcedimo in začinimo s papriko in soljo. Nato v isti ponvi opečemo kruhove rezine in jih naložimo v namaščeni model za pečenje. Potresemo s praženo čebulo.

3

V kozici segrevamo mleko in na kocke narezano gorgonzolo toliko časa, da se sir stopi. Vmešamo jajci, začinimo s poprom in kajenskim poprom ter prelijemo preko kruhovih rezin.

4

Narastek pečemo v ogreti pečici 30 minut. Pred serviranjem ga potresemo z narezanim drobnjakom.

Oceni