Sestavine

  • 400 g skute
  • 2 beljaka
  • 70 g sladkorja
  • 4 rumenjaki
  • 1 žlica naribane limonove lupine
  • 25 g moke
  • 1 žlica masla
  • 350 g jagod
  • sladkor v prahu
  • 3 vejice melise

Uvod

Torte so praznične, ker se jih da lepo okrasiti … A zakaj ne bi bilo življenje okrašeno vsak dan? V resnici so torte praznične zato, ker je njihova priprava zamudna! Da so še obilne povrhu, jih dela še bolj praznične. Torej to sploh ni torta? Seveda je, saj je pečena, sladka in okrogla! Le praznik ni danes …

To pa je njena glavna odlika. Torta za vsak dan! Ker je tako hitro gotova, ji ni potrebno čakati na rojstni dan, ker je lahka, nima slabe vesti, ker je majhna, je najboljša sveža, in ker je hitra, ne potrebuje pentelj in okraskov.

  • Kategorija: Poletje, Pomlad
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 150 stopinj. Model za torto s premerom 18 cm temeljito namastimo z maslom. Beljake poltrdo stepemo, dodamo sladkor in stepamo še 2 minuti.

2

Skuto, rumenjake, limonovo lupino in moko gladko zmešamo. Nato v skutino maso z lopatko previdno zamešamo beljakov sneg.

3

S testom napolnimo pripravljeni model in ga postavimo na spodnjo rešetko za 40 minut. Pečeno torto v modelu postavimo na rešetko in ohladimo. Pred seviranjem na torto naložimo jagode ter potresemo s sladkorjem v prahu in lističi melise.

Oceni
1234