Hitra skutna torta z jagodami
Sestavine
- 400 g skute
- 2 beljaka
- 70 g sladkorja
- 4 rumenjaki
- 1 žlica naribane limonove lupine
- 25 g moke
- 1 žlica masla
- 350 g jagod
- sladkor v prahu
- 3 vejice melise

Postopek
1
Pečico segrejemo na 150 stopinj. Model za torto s premerom 18 cm temeljito namastimo z maslom. Beljake poltrdo stepemo, dodamo sladkor in stepamo še 2 minuti.
2
Skuto, rumenjake, limonovo lupino in moko gladko zmešamo. Nato v skutino maso z lopatko previdno zamešamo beljakov sneg.
3
S testom napolnimo pripravljeni model in ga postavimo na spodnjo rešetko za 40 minut. Pečeno torto v modelu postavimo na rešetko in ohladimo. Pred seviranjem na torto naložimo jagode ter potresemo s sladkorjem v prahu in lističi melise.
Oceni