Hitri ragu iz piščančjih jetrc
Sestavine
- 250 g očiščenih piščančjih jetrc
- 3 žlice repičnega olja
- 6 rezin pancete
- 1 majhna rdeča čebula
- 100 g rjavih šampinjonov
- 10 češnjevih paradižnikov
- 50 ml belega vina
- sol črni poper
- kajenski poper
- 2 žlici sesekljanega peteršilja

Piščančja jetra obrišemo do suhega s papirjem in jih narežemo na 3 mm debele rezine. Panceto narežemo na drobne kocke. Olupljeno čebulo prerežemo na polovico in narežemo na tanke rezine. Šampinjone nalistamo.
V veliki ponvi segrejemo žlico olja, dodamo narezano panceto in jo hrustljavo opražimo na srednji temperaturi. V ponev stresemo čebulo in pražimo 3 minute. Vmešamo še narezane gobe, rahlo solimo in popramo ter pražimo 2 minuti.
Nato vse potisnemo ob rob ponve, dolijemo preostalo olje in vanj stresemo narezana jetra. Med mešanjem jih pražimo na močni temperaturi nekaj minut, začinimo s kajenskim poprom in soljo ter vanje zamešamo praženo zelenjavo s panceto.
V ponev stresemo še paradižnike, pražimo 2 minuti in dolijemo še vino ter nekaj žlic vode. Malce pokuhamo, potresemo s peteršiljem in takoj serviramo. Odlična priloga je penasti krompirjev pire.