Holandska omaka sous vide
Sestavine
- 15 g belega kisa (šampanjski ali pehtranov)
- 15 g šalotke
- 75 g masla
- 3 rumenjaki
- 30 g vode
- 3 g soli
Postopek
1
V posodi za sous vide postopek je segrel vodo na 75 stopinj.
2
V majhni kozici je zavrel kis z drobno sesekljanimi šalotkami in ga pokuhal do polovice. Nato ga je precedil in pri tem šalotke dobro pretlačil. Ostati mora 10 g tekočine.
3
V zip vrečko je dal rumenjake, vodo, maslo, sol in redukcijo kisa ter jo v vodi zaprl, da je iztisnil zrak.
4
Vrečko je položil v vodno kopel za 30 minut. Na koncu je z brisačo potlačil vsebino v vrečki (tekoči in kremasti del), da je postala homogena.
5
Vsebino vrečke je hitro (ne sme se ohladiti) vlil v iSi steklenico 0,5 l (za pripravo espume), nanjo privil 1 iSI bobmico N2O (za smetano), pretresel in holandska omaka je bila pripravljena.
Oceni