Hot dog s hobotnico
Sestavine
- HOBOTNICA
- 1 hobotnica
- 500 ml piva
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici svetle miso paste
- 4 žlice kečapa
- 3 žlice arašidovega masla
- PRILOGE
- 1 limeta
- 1 majhna kumara
- 2 večja korenčka
- 50 ml riževega kisa
- 1 žlica rjavega sladkorja
- sol
- 2 jalapeno čilija
- majhna glavnata solata
- 8 hot dog štručk
- 8 žlic pražene čebule
- šopek koriandra
- 100 g nahobljanega parmezana ali Comte sira
- 12 žlic domače majoneze

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Srednje
- Čas priprave: 2 uri
- Priporočeno vino: Klara 2012, Vina Kerin
Hobotnico položimo v velik lonec ter dolijemo pivo, sojino omako in toliko vode, da je hobotnica pokrita. Zavremo in kuhamo pokrito na majhni vročini 1 do 2 uri oz. da se lovke zmehčajo (odvisno od velikosti hobotnice). Kuhano hobotnico ohladimo v tekočini od kuhanja.
Ohlajeno hobotnico razrežemo na posamezne krake. Zmešamo miso pasto, kečap in arašidovo maslo in s to pasto premažemo lovke hobotnice.
Kumaro in korenje grobo naribamo ter zmešamo z riževim kisom, sladkorjem in soljo po okusu. Pustimo stati 1 uro. Jalapeno čilije prerežmo na polovico, odstranimo semenje, jih narežemo na tanke kolobarje in položimo v skodelo z mrzlo vodo.
Lovke hobotnice rahlo opečemo na žaru ali v pečici z vklopljeno funkcijo žara. Štručke malce segrejemo in na spodnjo stran položimo list solate, pečeni krak hobotnice, marinirano zelenjavo, majonezo, kolobarje jalapeno čilija, ocvrto čebulo in nahobljani sir. Postrežemo še vroče.