Sestavine

  • 500 ml belega vina
  • 100 g sladkorja
  • 1 vanilijev strok
  • 2 cimetovi palčki
  • 3 janeževe zvezde
  • 2 nageljnovi žbici (klinček)
  • 3 žlice limonovega soka
  • 4 čvrste velike hruške
  • 1100 g moke
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 80 g kostanjevega pireja
  • 40 g mehkega masla
  • 8 žličk mehke brusnične marmelade

Uvod

Sladica, ki še pozimi poskrbi za jesenske okuse. Hruške so tako sočne in še dodatno se tako rade opijejo, kostanji pa se tako radi karamelno sladkajo, da njun recept potrebuje le dobro ozimnico. Vlaga in hlad bosta poskrbela, da bodo hruške dolgo sveže in sladke, police pa, da bo na njih vse do naslednje jeseni dovolj vrečk z vakuumiranimi olupljenimi kostanji. 

P.s. Dobra ozimnica pride prav tudi naročnikom Šole okusov! Kar preverite, tukaj so recepti s hruškami, tukaj pa s kostanji.

  • Kategorija: Jesen, Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 590 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
 
Postopek
1

V širokem nizkem loncu zavremo vino, po dolgem prerezan vanilijev strok, vse ostale začimbe in limonov sok. Nato temperaturo zmanjšamo.

2

Hruške olupimo, po dolžini prerežemo na polovico, izrežemo pečke, jih položimo v začimbni prevretek in poširamo na majhni temperaturi 3 do 4 minute.

3

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Odcejene hruške zložimo na pekač. Tekočino od kuhanja hrušk na srednji temperaturi reduciramo do 150 ml in zlijemo v peiač k hruškam.

4

Moko, sladkor v prahu, kostanjev pire in maslo zgnetemo v drobtine in jih potresemo po hruškah. Pekač postavimo v sredino pečice in hruške pečemo 15 do 20 minut. Pred serviranjem potresemo s sladkorjem v prahu in na vsako polovico damo žličko brusnic.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)