Hrustljava govedina s čiliji
Sestavine
- 100 g koruzne moke
- 2 jajci
- 450 g govejega fileja
- repično olje za fritiranje
- 2 žlici arašidovega olja
- 4 stroki česna
- 100 g korenja
- 10 zelenih špargljev
- 15 g ingverja
- 1 srednje velika čebula
- 6 žlice sojine omake
- 8 žlic riževega kisa
- 1 žlica sladkorja
- 2 žlici medu
- 2 mladi čebuli
- 3 žličke čilijevih kosmičev
- 1 žlica sezamovega olja
- 1 rdeči čili
- kuhani basmati riž

Uvod
- Kategorija: Jesen, Poletje, Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 35 minut
Korenje olupimo in narežemo na tanke palčke, špargljem odlomimo oleseneli del in jih narežemo na 4 cm dolge kose. Olupljeni česen narežemo na tanke rezine. Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na 5 mm debele rezine. Olupljeni ingver drobno sesekljamo. Mlado čebulo narežemo na tanke rezine. Rdeči čili očistimo in narežemo na tanke trakove.
V voku ali ponvi segrejemo arašidovo olje, dodamo korenje, čebulo in ingver ter pražimo nekaj minut. V ponev stresemo česen in narezane šparglje in pražimo še 2 minuti. Dodamo sojino omako, rižev kis, sladkor, med in čilijeve kosmiče ter vse skupaj zavremo in odstavimo s štedilnika.
Goveji file očistimo in narežemo na trakove. Povaljamo ga v stepenih jajcih in nato v koruzni moki. Odvečno moko otresemo. V voku ali veliki ponvi segrejemo repično olje na 180 stopinj. Goveje trakove po porcijah hrustljavo cvremo 2 do 3 minute. Nato jih odcedimo na kuhinjskem papirju.
Zelenjavo ponovno zavremo, dodamo mlado čebulo in ocvrto govedino, premešamo in vmešamo sezamovo olje. Na ogrete krožnike naložimo basmati riž, nanj porazdelimo govedino z zelenjavo in potresemo z narezanim čilijem.