Sestavine

  • 7 listov tankega vlečenega testa (filo testo)
  • 250 g brokolija
  • 150 g brstičnega ohrovta
  • 90 g masla
  • 200 g camembert sira
  • 90 g kozje ali navadne goude
  • 50 g naribanega parmezana
  • sol, poper
  • čilijevi kosmiči

Uvod

Pri pogačah, ki sodijo med kiše in tarte, testenice in pite, je najboljše to, da jim nikoli ne zmanjka idej … Čeprav je krhko testo največkrat njihova osnova, lahko za spremembo uporabimo tudi listnato ali vlečeno, za drugačen rezultat, a enako okusen. Zato smo tokrat izbrali filo (tanko vlečeno) testo, ki s svojo kot dih tanko in nežno drobljivostjo poskrbi za posebno hrustljavost, hkrati pa je takšen tart(e) še hitro gotov. In pozimi ni lepšega, ko zadiši ter pogreje iz pečice.  Čeprav bo tart dober tudi hladen, za večerjo ali drugi dan za predjed, pa ga vseeno nikar ne pustite čakati. Iz pečice takoj na mizo!

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 45 minut
 
Postopek
1

Pečico skupaj s pekačem ali kamnom za pečenje pizze segrejemo na 200 stopinj. Brokoli razdelimo na manjše cvetove in blanširamo v vreli slani vodi 3 minute. S penavko ga poberemo na cedilo, oplaknemo z mrzlo vodo in dobro osušimo. Brstični ohrovt narežemo na 1 cm debele rezine, stresemo v vrelo slano vodo in blanširamo 1 minuto. Na cedilu ga oplaknemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo.

2

V majhnem lončku raztopimo maslo. Dno okroglega pekača (premer 24 cm) namastimo z maslom in vanj položimo list testa tako, da visi preko roba. Premažemo ga z maslom, pokrijemo z listom testa in postopek ponavljamo tako dolgo, da porabimo vso testo.

3

Sir narežemo na 5 mm debele rezine. Na testo porazdelimo brokoli in brstični ohrovt, med zelenjavo naložimo narezani sir in potresemo s parmezanom. Testo, ki visi preko roba, prepognemo navznoter in premažemo s preostalim maslom.

4

Pogačo pečemo v sredini pečice 15 minut, nato jo prestavimo na spodnjo rešetko in pečemo še 10 minut.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)