Hrustljava zelenjavna pogača
Sestavine
- 7 listov tankega vlečenega testa (filo testo)
- 250 g brokolija
- 150 g brstičnega ohrovta
- 90 g masla
- 200 g camembert sira
- 90 g kozje ali navadne goude
- 50 g naribanega parmezana
- sol, poper
- čilijevi kosmiči

Pečico skupaj s pekačem ali kamnom za pečenje pizze segrejemo na 200 stopinj. Brokoli razdelimo na manjše cvetove in blanširamo v vreli slani vodi 3 minute. S penavko ga poberemo na cedilo, oplaknemo z mrzlo vodo in dobro osušimo. Brstični ohrovt narežemo na 1 cm debele rezine, stresemo v vrelo slano vodo in blanširamo 1 minuto. Na cedilu ga oplaknemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo.
V majhnem lončku raztopimo maslo. Dno okroglega pekača (premer 24 cm) namastimo z maslom in vanj položimo list testa tako, da visi preko roba. Premažemo ga z maslom, pokrijemo z listom testa in postopek ponavljamo tako dolgo, da porabimo vso testo.
Sir narežemo na 5 mm debele rezine. Na testo porazdelimo brokoli in brstični ohrovt, med zelenjavo naložimo narezani sir in potresemo s parmezanom. Testo, ki visi preko roba, prepognemo navznoter in premažemo s preostalim maslom.
Pogačo pečemo v sredini pečice 15 minut, nato jo prestavimo na spodnjo rešetko in pečemo še 10 minut.