Hrustljavi krompir (rösti)
Sestavine
- KROMPIRJEV RÖSTI
- 500 g mokastega krompirja
- 1 žlica ghee masla
- 20 g panko drobtin
- sol, poper
- 20 g ghee masla za pečenje
- 2 žlici opraženega sezama
- KUMARIČNA OMAKA
- 3 srednje velike kumare
- 1 večja šalotka
- 2 stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 zrela paradižnika
- kajenski poper
- 1 žlica sesekljanega kopra (ali peteršilja)

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 556 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
Krompir olupimo in grobo naribamo. Naribani krompir zavijemo v kuhinjsko krpo, ožmemo, stresemo v skledo in dodamo 1 žlico stopljenega ghee masla, panko drobtine, 1/2 žličke soli in sveže mleti poper. Vse skupaj temeljito premešamo.
V teflonski ponvi (premer 22 cm) stopimo 20 g ghee masla, vanjo stresemo naribani krompir, poravnamo po površini in pečemo na srednji vročini 25 do 30 minut, da praženec na spodnji strani porjavi.
Praženec previdno zvrnemo na velik krožnik in ga nato s pečeno stranjo navzgor položimo nazaj v ponev. Pečemo še 15 minut, nato ga preložimo na leseno desko, narežemo na trikotnike in potresemo s sezamom.
Medtem ko pečemo krompirjev rösti, pripravimo kumarično omako. Kumare olupimo, po dolgem razpolovimo, z žličko odstranimo semena in kumare narežemo na 5 mm debele rezine. Šalotko razpolovimo in narežemo na tanke trakove. Česen drobno sesekljamo. Paradižnika olupimo in narežemo na majhne kocke.
Segrejemo olje in šalotko dušimo 2 minuti. Dodamo česen, malce popražimo in dodamo še kumare. Solimo in popramo ter kumare dušimo na majhni vročini 10 minut. Dodamo narezane paradižnike in dušimo še 10 minut. Krepko začinimo s soljo, poprom in kajenskim poprom ter pred serviranjem v omako zamešamo še koprc.