Hrustljavi krompir z žara
Sestavine
- 1 kg manjšega mladega krompirja
- 1 vejica rožmarina
- 1 žlic kumine v zrnu
- sol, sveže mleti poper
- 4 žlice olivnega olja
- 4 žlice creme fraiche (ali kisle smetane)
- 4 žlice zrnatega svežega sira (cottage sir)
- 1 majhna šalotka
- 3 vejice pehtrana

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 445 kcal/soebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 35 minut
Postopek
1
Krompir umijemo, damo v široki lonec, dolijemo mrzlo vodo, solimo in dodamo rožmarin in kumino. Zavremo in kuhamo pokrito 15 minut. Kuhani krompir stresemo na cedilo in posušimo. Stresemo ga v skodelo in zmešamo z olivnim oljem.
2
Žar močno segrejemo, na rešetko naložimo naoljeni krompir in ga v približno 10 do 15 minutah hrustljavo spečemo, vmes ga nekajkrat obrnemo.
3
Pehtran osmukamo (2 žlici lističev) in drobno sesekljamo. Šalotko olupimo in prav tako zelo drobno sesekljamo. Zmešamo sir, creme fraiche, šalotko in pehtran ter začinimo s soljo in poprom. Kremo ponudimo s hrustljavim krompirjem.
Oceni