Sestavine

  • 1 konzerva čičerike (240 g neto)
  • 1 strok česna
  • 50 ml zelenjavne juhe
  • 2 žlici sezamove paste (Tahin)
  • 100 g creme fraiche
  • 1 žlička limonovega soka
  • sol, črni poper
  • ščepec kumine
  • ščepec mletega koriandra
  • 1/2 granatnega jabolka
  • 2 žlici olivnega olja

Uvod

Konzerva čičerike je vselej v shrambi. Sezamova pasta pa ima tudi dolgi rok trajanja. Če je brez soli, jo boste lahko uporabili tudi za sladice. Ni je boljše (turške) od kandirane buče. Humusa brez nje pa tako ni. Torej je potrebno le še potolči po prerezanem granatnem jabolku in zraven ponuditi hrustke, saj je vseeno kakšne, a parmezanovi in paradižnikovi so vseeno najboljši.

”Prihodnjič pa lahko narediš iz dveh konzerv,” se je slišalo zelo pohvalno....

  • Kategorija: On zanjo, Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut
 
Postopek
1

Olupljeni česen je drobno sesekljal. V blenderju je zmiksal odcejeno čičeriko, česen in juho v gladki pire. Vanj je zamešal creme fraiche, sezamovo pasto in limonov sok. Nato je vse krepko začinil s soljo, poprom, kumino in koriandrom.

2

Granatnemu jabolku je izdolbel semena in pri tem odstranil tudi belo membrano. Humus je naložil v servirno skodelo ter ga potresel s semeni granatnega jabolka in pokapljal z olivnim oljem. Zraven je postresel parmezanove in paradižnikove krekerje.

Oceni