Humus in granatno jabolko
Sestavine
- 1 konzerva čičerike (240 g neto)
- 1 strok česna
- 50 ml zelenjavne juhe
- 2 žlici sezamove paste (Tahin)
- 100 g creme fraiche
- 1 žlička limonovega soka
- sol, črni poper
- ščepec kumine
- ščepec mletega koriandra
- 1/2 granatnega jabolka
- 2 žlici olivnega olja

Uvod
- Kategorija: On zanjo, Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut
Postopek
1
Olupljeni česen je drobno sesekljal. V blenderju je zmiksal odcejeno čičeriko, česen in juho v gladki pire. Vanj je zamešal creme fraiche, sezamovo pasto in limonov sok. Nato je vse krepko začinil s soljo, poprom, kumino in koriandrom.
2
Granatnemu jabolku je izdolbel semena in pri tem odstranil tudi belo membrano. Humus je naložil v servirno skodelo ter ga potresel s semeni granatnega jabolka in pokapljal z olivnim oljem. Zraven je postresel parmezanove in paradižnikove krekerje.
Oceni