Indijski kari s piščancem in špinačo
Sestavine
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 1 rdeči čili
- 2 žlici kokosovega olja
- 1 žlica črnih gorčičnih semen
- 2 žlički mlete kurkume
- 1 žlička začimbne mešanice Raz el Hanout
- 1 konzerva narezanih paradižnikov (400 g)
- 400 ml kokosovega mleka
- sol, poper
- 350 g piščančjega fileja
- 250 g mlade špinače
- 1 limeta

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 627 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut
Olupljeni čebuli razpolovimo in narežemo na tanke rezine. Čiliju odstranimo semena in ga skupaj z olupljenim česnom drobno sesekljamo. V loncu segrejemo kokosovo olje, dodamo čebulo, česen, čili, gorčična semena, 1 žličko kurkume in raz el hanout ter pražimo na majhni vročini 5 minut.
Dodamo kokosovo mleko in paradižnik, začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter kuhamo na majhni vročini 10 minut.
Piščančje meso narežemo na 2 cm velike kocke. Začinimo ga s soljo, poprom in preostalo kurkumo. Stresemo ga v omako in kari kuhamo na majhni vročini še 7 minut.
Medtem očistimo špinačo in jo na koncu zamešamo v kari. Segrevamo jo samo toliko časa, da upade in se zmehča. Kari začinimo z limetinim sokom in ga serviramo s kuhanim basmati rižem ali hrustljavo bageto.