Sestavine

  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 1 rdeči čili
  • 2 žlici kokosovega olja
  • 1 žlica črnih gorčičnih semen
  • 2 žlički mlete kurkume
  • 1 žlička začimbne mešanice Raz el Hanout
  • 1 konzerva narezanih paradižnikov (400 g)
  • 400 ml kokosovega mleka
  • sol, poper
  • 350 g piščančjega fileja
  • 250 g mlade špinače
  • 1 limeta

Uvod

Odkar smo bili na tečaju o kariju, dobro poznamo njegove prednosti, zato nas vsaka sezona in vsak dober=svež nakup na tržnici spodbudi za še en, novi recept. Piščančji kari bi naj bil sicer lososov, a ponj bi bilo potrebno v trgovino, nam pa se, kajne, vedno mudi, zato želimo hitro in preprosto, toda okusno in dobro. Mar ni to = kari?!

Zato smo tako mlado špinačo le vmešali v hitro gotov kari in se potem še dolgo čudili, zakaj tako ne naredimo (še) večkrat....

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 627 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 40 minut
 
Postopek
1

Olupljeni čebuli razpolovimo in narežemo na tanke rezine. Čiliju odstranimo semena in ga skupaj z olupljenim česnom drobno sesekljamo. V loncu segrejemo kokosovo olje, dodamo čebulo, česen, čili, gorčična semena, 1 žličko kurkume in raz el hanout ter pražimo na majhni vročini 5 minut.

2

Dodamo kokosovo mleko in paradižnik, začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter kuhamo na majhni vročini 10 minut.

3

Piščančje meso narežemo na 2 cm velike kocke. Začinimo ga s soljo, poprom in preostalo kurkumo. Stresemo ga v omako in kari kuhamo na majhni vročini še 7 minut.

4

Medtem očistimo špinačo in jo na koncu zamešamo v kari. Segrevamo jo samo toliko časa, da upade in se zmehča. Kari začinimo z limetinim sokom in ga serviramo s kuhanim basmati rižem ali hrustljavo bageto.

Oceni