Indijski lonec s krompirjem in špinačo
Sestavine
- 600 g krompirja
- 60 g šalotke
- 2 velika stroka česna
- 1 rdeči čili
- 2 žlici olja
- 2 žlici masla
- 20 g ingverja
- 1 žlička gorčičnih semen
- 1 žlička mlete kurkume
- 400 g mlade špinače
- 1 žlica limonovega soka
- sol poper

Krompir olupimo, narežemo na večje kose in skuhamo do mehkega v slani vodi. Stresemo ga na cedilo. Čebulo, česen in ingver olupimo ter drobno sesekljamo. Čiliju odstranimo semenje in ga narežemo na tanke trakove. Špinačo očistimo, odstranimo trdo steblo in dobro oplaknemo pod mrzlo vodo.
V veliki ponvi segrejemo olje in maslo, dodamo narezano čebulo in pražimo, da se zmehča in rahlo porjavi. Dodamo še česen, ingver, čili, gorčična semena in kurkumo ter pražimo na srednji temperaturi nekaj minut.
Dolijemo 200 ml vode, dodamo kuhani krompir, premešamo in kuhamo na majhni temperaturi 3 minute. Na koncu v ponev stresemo še špinačo, pokrijemo in dušimo na majhni temperaturi 5 minut, vmes večkrat premešamo. Na koncu krompir krepko začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom.