Sestavine

  • 500 g jagod
  • agavin sirup
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici sladkorja
  • 100 ml suhe marsale (italijansko desertno vino)
  • piškotni drobljenec

Uvod

Pravimo mu tudi šodo, a to je še iz ”starih” časov. Pijano-stepeni rumenjak ima tokrat še malo več maliganov kot običajno, saj smo namesto sladkega vina uporabili alkoholizirano marsalo. A brez skrbi, pogovarjamo se le o kapljicah in jemo predvsem jagode. Lahek zaključek majskega kosila, ki ga je osrečilo sonce. Sladica, ki je pripravljena v nekaj minutah, pa še recept za šodo vam bo ostal za - vedno. Odslej ga boste delali (stepali) le še tako....

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 10 minut
 
Postopek
1

150 g jagod drobno narežemo in zmiksamo v pire ter po želji malce sladkamo z agavinim sirupom. Preostale jagode narežemo na manjše kose.

2

V posodi gladko razmešamo rumenjaka in sladkor, jo postavimo nad vodno kopel in stepamo z metlico, da se jajčna krema malce zgosti. Dolijemo marsalo in stepamo dalje do goste kreme.

3

Na krožnike porazdelimo jagodni pire, nanj naložimo narezane jagode, potresemo s kokosovim drobljencem in prelijemo s šodojem. Takoj ponudimo.

Oceni