Sestavine

  • 500 g jagod
  • 4 žlice limetinega soka
  • 5 žlic sladkorja
  • 2 jajci
  • 2 žlici jedilnega škroba
  • ščepec bourbonske vanilije
  • 3 žlice kokosovega likerja (Malibu)

Uvod

Ker so marinirane jagode ponavadi presladke, ker je pena prevečkrat gosta krema in ker rumenjake z alkoholom stepemo v šodo, ko smo potrebni okrepčila, obstaja nevarnost, da takšno jagodno sladico v plasteh, kljub njeni barvitosti, po krivem obdolžite. Ne, ni težka. Da, pravzaprav je ”breztežnostna”! Idealno za vroče dni, ko smo popoldan obračali na žaru, ponoči pa se nočemo obračati v postelji....

  • Kategorija: Poletje, Pomlad
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 240 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 35 minut (+ 1 ura za hlajenje)
 
Postopek
1

Jagode očistimo, 250 g s paličnim mešalnikom zmiksamo in pire pretlačimo skozi cedilo. Preostale jagode narežemo na majhne kocke in jih zmešamo z 1 žlico limetinega soka, 1 žlico sladkorja in 2 žlicama jagodnega pireja ter skledo postavimo v hladilnik.

2

Jajci ločimo. Beljaka stepemo v kremasti sneg in med stepanjem dodamo 2 žlici sladkorja. V skodelici gladko zmešamo 1 žlico škroba in 3 žlice vode.

3

V majhnem loncu segrejemo preostali jagodni pire in vanj zamešamo škrob. Vse skupaj previdno zavremo in neprestano mešamo z majhno metlico. Vročo jagodno omako zamešamo v beljakov sneg.

4

Rumenjaka, kokosov liker, preostali sladkor, limetin sok, škrob in 100 ml vode gladko zmešamo v metalni polkrožni posodi ter jo postavimo nad lonec z vročo vodo (pazimo, da se posoda ne dotika vode). Vse skupaj z metlico stepamo 3 minute do goste kreme.

5

V kozarce naložimo marinirane jagode, jagodno kremo in na koncu kokosovo jajčno kremo ter jih postavimo v hladilnik za najmanj 1 uro. Pred serviranjem kremo okrasimo z listi citronke ali mete.

Oceni