Jagode, jajčna krema in kokos
Sestavine
- 500 g jagod
- 4 žlice limetinega soka
- 5 žlic sladkorja
- 2 jajci
- 2 žlici jedilnega škroba
- ščepec bourbonske vanilije
- 3 žlice kokosovega likerja (Malibu)

Uvod
- Kategorija: Poletje, Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 240 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 35 minut (+ 1 ura za hlajenje)
Jagode očistimo, 250 g s paličnim mešalnikom zmiksamo in pire pretlačimo skozi cedilo. Preostale jagode narežemo na majhne kocke in jih zmešamo z 1 žlico limetinega soka, 1 žlico sladkorja in 2 žlicama jagodnega pireja ter skledo postavimo v hladilnik.
Jajci ločimo. Beljaka stepemo v kremasti sneg in med stepanjem dodamo 2 žlici sladkorja. V skodelici gladko zmešamo 1 žlico škroba in 3 žlice vode.
V majhnem loncu segrejemo preostali jagodni pire in vanj zamešamo škrob. Vse skupaj previdno zavremo in neprestano mešamo z majhno metlico. Vročo jagodno omako zamešamo v beljakov sneg.
Rumenjaka, kokosov liker, preostali sladkor, limetin sok, škrob in 100 ml vode gladko zmešamo v metalni polkrožni posodi ter jo postavimo nad lonec z vročo vodo (pazimo, da se posoda ne dotika vode). Vse skupaj z metlico stepamo 3 minute do goste kreme.
V kozarce naložimo marinirane jagode, jagodno kremo in na koncu kokosovo jajčno kremo ter jih postavimo v hladilnik za najmanj 1 uro. Pred serviranjem kremo okrasimo z listi citronke ali mete.