Jagode, sladoled in kokos
Sestavine
- 300 g jagod
- 2 žlici oranžnega likerja (npr. grand marnier)
- vanilijev sladoled s karamelo in praženimi oreščki
- 50 g masla
- ½ žličke pecilnega praška
- 75 g moke
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 25 g sladkorja
- 30 g kokosovih kosmičev
- sol
- sveža meta
Postopek
1
Maslo, pecilni prašek, moko, vanilijev sladkor, sladkor, ščepec soli in kokosove kosmiče je zgnetel v testo. Pečico je segrel na 200 stopinj. Testo je med dlanmi nadrobil, drobtine potresel po peki papirju na pekaču ter ga postavil v sredino pečice za 12 do 15 minut oz. do zlato rjave barve. Kokosov drobljenec je ohladil.
2
Jagode je narezal na rezine, jih pokapljal z likerjem, potresel s sesekljano meto in previdno premešal ter jih pustil stati 10 minut.
3
Na krožnik je naložil v krog jagode, v sredino sladoled in naokrog potresel kokosov drobljenec.
Oceni