Jagodičevje, brioš in limetin žele
Sestavine
- 4 limete
- 3 listi želatine
- 200 g sladkorja
- 2 cimetovi palčki
- 1 sesekljani posušeni strok čilija
- 1 žlička vanilijeve sredice
- 2 janeževi zvezdi
- 2 rezini brioš ali mlečnega kruha
- 3 žlice oljčnega olja
- 750 g mešanega jagodičevja (jagode,ribez, maline, borovnice)
- 175 ml penine

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 6 oseb
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura (+ čas za hlajenje)
Želatino namočimo v mrzli vodi. Limete stisnemo in zavremo limetin sok, 50 g sladkorja in 50 ml vode ter kuhamo na majhni temperaturi 2 minut. Odstavimo lonec s štedilnika in v limetinem sirupu raztopimo ožeto želatino.
Majhno posodo (10 x 10 xm) obložimo s prozorno folijo in vanjo nalijemo limetin sok. Postavimo v hladilnik, da se strdi v žele. Žele nato narežemo na majhne kocke.
V kozici zavremo 150 g sladkorja, 150 ml vode in vse začimbe ter kuhamo na majhni temperaturi 10 minut. Nato začimbni zavretek ohladimo in postavimo do uporabe v hladilnik.
Brioš narežemo na majhne kocke in jih zlatorjavo opražimo v ponvi na oljčnem olju. Jagodičevje očistimo in s polovico napolnimo servirne kozarce.
Pred serviranjem v blenderju zmiksamo preostalo jagodičevje, precejeni začimbni zavretek in penino. Prelijemo preko jagodičevja v kozarcu ter potresemo z limetinim želejem in opraženimi kockami brioša.