Sestavine

  • 200 g belih belušev
  • 4 jajca
  • 1 žlica sladke smetane
  • 50 g trdega kozjega sira
  • 2 žlici masla
  • sol
  • sveže mleti poper
  • krebuljica
  • rezine črnega kruha

Uvod

”Zakaj moram vedno jaz pripravljati zajtrk?” Vprašanje je bilo natančno merjeno. Pa ravno zdaj, ko je prišel do športnih strani v časopisu. ”Saj ga ne pripravljaš samo ti,” se je uprl, ”saj jaz vedno poskrbim za čaj!” Mar to ni pol-pol, je še dodal, a le v mislih. ”Pa jutri zamenjajva. Bom jaz čaj, ti pa drugo! Velja?” Le kako ne bi, saj ne bo težko, shramba je polna marmelad, v hladilniku pa je maslo, je že koval načrt za jutri. A brez krčmarja ... Saj je bila njena zadnja: ”Ker bom naredila poseben čaj, iz svežih zelišč z vrta, tudi ti pripravi nekaj posebnega!”...

  • Kategorija: On zanjo
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut
 
Postopek
1

Beluše je olupil in narezal na 1 cm debele kolobarje. Jajca in smetano je gladko razvžrkljal ter rahlo solil. Kozji sir je narezal na majhne kocke.

2

V ponvi je segrel maslo, dodal beluše in jih pražil na majhni vročini 3 minute. Začinil jih je s soljo in poprom, nanje vlil jajčno maso in potresel s kozjim sirom ter med mešanjem pražil na majhni vročini, da so jajca rahlo zakrknila.

3

Medtem je v toasterju opražil kruhove rezine, nanje naložil beluše z jajci in potresel z lističi krebuljice.

Oceni