Jajce, avokado in dimljeni losos
Sestavine
- 4 jajca
- 150 g dimljenega lososa
- 150 g creme fraiche
- 6 žlic sladke smetane
- 1 manjši zreli avokado
- 2 žlici gorčice
- 1 žlička kurkume
- 1 žlica narezanega kopra
- 4 žličke postrvjega kaviarja (po želji)
- sol
- sveže mleti črni poper
- 2 kom stebelne zelene
Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 313 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 15 minut
Postopek
1
Zmešamo creme fraiche, sladko smetano, gorčico, kurkumo in koperv omako ter jo začinimo s soljo in poprom. Avokado olupimo in narežemo na 1 cm velike kocke.
2
V kozici zavremo vodo, vanjo previdno položimo jajca in jih kuhamo 5 minut. Nato jih oplaknemo pod mrzlo vodo in previdno olupimo. Stebelno zeleno olupimo in narežemo na 10 cm dolge kose.
3
V kozarce porazdelimo gorčično kremo, nanjo narezani avokado in rahlo zvite rezine lososa. Na vrh položimo jajca, nanje kaviar in potresemo s koprom. V vsaki kozarec damo ob strani še stebelno zeleno. Zravenn ponudimo sveži ali opečeni beli kruh.
Oceni