Jajčevci v domačem kariju z burrato
Sestavine
- 2 srednje velika melancana
- 200 ml sladke smetane
- 4 do 6 žlic repičnega olja
- 70 g indijskih oreščkov
- 100 g jogurta
- sveži koriander
- 2 stroka česna
- 20 g olupljenega ingverja
- 2 žlički kurkume
- 2 žlički začimbne mešanice Garam Masala
- 2 žliči mletega koriandra
- 2 žlički mlete kumine
- 1/3 žličke mletega kardamoma
- 1 žlička mletega čilija
- 3 do 4 žlice arašidovega olja
- 2 burrati (250 g)
- 4 vejice svežega koriandra
- sol, poper

Uvod
- Kategorija: Jesen, Poletje
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut
- Priporočeno vino: Sauvignon blanc Herrenberg, Rebenhof
V blender stresemo grobo narezani česen in ingver, kurkumo, garam masalo, koriander, kumino, kardamom ter čili v prahu. Dolijemo 3 žlice arašidovega olja in zmiksamo. Če je pasta pregosta, dodamo še malo olja.
Pasto stresemo v majhen lonec in dušimo na majhni temperaturi 3 minute. Dolijemo smetano in solimo. Omako odstavimo s štedilnika.
Melancana olupimo in narežemo na 2 cm velike kocke. V veliki ponvi segrejemo 4 žlice repičnega olja in pražimo narezane melancane na srednji temperaturi do zlato rjave barve. Začinimo jih s soljo in poprom.
V majhni ponvi segrejemo žlico olja in indijske oreščke opražimo do zlato rjave barve. Burrati prerežemo na polovico. Koriander osmukamo.
Smetanovo omako zavremo in zamešamo v pečene melancane. Vse skupaj previdno segrejemo in na koncu vmešamo še jogurt. V servirne skodele naložimo melancane z omako, potresemo z indijskimi oreščki in koriandrovimi listi ter v sredino postavimo četrtino burrate.