Jajčna solata z dimljeno postrvjo
Sestavine
- 4 jajca
- 100 g jogurta (3,5 %)
- 40 g majoneze
- 30 g delikatesnega hrena (kozarec)
- 3 žlice mleka
- sol
- črni poper
- 8 redkvic
- 1 žlica sesekljanega kopra
- 150 g dimljene postrvi
- 1 avokado
- limonov sok
- 1 žlica narezanega drobnjaka

Postopek
1
Jajca je položil v mrzlo vodo, jo zavrel in jih kuhal 8 minut. Nato jih je prelil z mrzlo vodo in olupil. Postrv je odstranil vse kosti in kožo ter jo narezal na manjše kose. Avokado je olupil, narezal in pokapljal z limonovim sokom.
2
Gladko je razmešal majonezo, jogurt, hren, mleko, sol, poper, koper in ščepec sladkorja. Redkvice je narezal na tanke kolobarje. Dve jajci je grobo sesekljal.
3
V skledi je nato narahlo zmešal narezana jajca, postrv, majonezno omako in redkvice. Preostali jajci je narezal na krhlje. Na krožnika je naložil jajčno solato, avokado in narezana jajca ter potresel z drobnjakom.
Oceni