Sestavine

  • 2 jajci
  • 100 g pečenega ali kuhanega piščanca
  • 1/2 jabolka
  • 2 žlici limonovega soka
  • 5 redkvic
  • 1 žlica narezanega drobnjaka
  • 100 g majoneze
  • 2 žlički curryja v prahu
  • sol, črni poper

Uvod

Ko življenje ves čas prehiteva in nam nič ni dovolj hitro, je večerja prevečkrat glavni in s tem preobilni obrok. Ko nas je pandemija ustavila, nismo z njo le ogromno izgubili, temveč smo tudi spet pridobili, dom in čas. Ne vzemimo si, torej, po njej časa zase šele zvečer, temveč dobro jejmo že za kosilo, za večerjo pa si doma pripravimo nekaj namesto televizije! Takšen namaz, ki nastane, ko nam prejšnji dan od pečenega piščanca ostane zgornje bedro, potrebuje ob kozarcu dobrega vina le še rezino dobrega kruha. Morda pa imamo zdaj čas tudi za domač rženi kruh, ki bo bolj mehek in sočen, če boste vanj zamesili še mešana semena....

  • Kategorija: Poletje, Pomlad
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 205 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut
 
Postopek
1

Jajci položimo v mrzlo vodo, zavremo in kuhamo 10 minut. Kuhani prelijemo z mrzlo vodo, olupimo in drobno sesekljamo. Piščančje meso brez kože narežemo na zelo drobne kocke.

2

Jabolko olupimo, narežemo na drobne kocke in zmešamo z limonovim sokom. Redkvice umijemo in narežemo na majhne kocke.

3

Majonezo, jajce, piščanca, jabolko in redkvice zmešamo. Začinimo s curryjem, soljo in sveže mletim poprom ter na koncu vmešamo še drobnjak. Namaz pustimo stati 30 minut, nato ga postrežemo z domačim rženim kruhom.

Oceni