Jajčni namaz s piščancem
Sestavine
- 2 jajci
- 100 g pečenega ali kuhanega piščanca
- 1/2 jabolka
- 2 žlici limonovega soka
- 5 redkvic
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- 100 g majoneze
- 2 žlički curryja v prahu
- sol, črni poper

Uvod
- Kategorija: Poletje, Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 205 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut
Postopek
1
Jajci položimo v mrzlo vodo, zavremo in kuhamo 10 minut. Kuhani prelijemo z mrzlo vodo, olupimo in drobno sesekljamo. Piščančje meso brez kože narežemo na zelo drobne kocke.
2
Jabolko olupimo, narežemo na drobne kocke in zmešamo z limonovim sokom. Redkvice umijemo in narežemo na majhne kocke.
3
Majonezo, jajce, piščanca, jabolko in redkvice zmešamo. Začinimo s curryjem, soljo in sveže mletim poprom ter na koncu vmešamo še drobnjak. Namaz pustimo stati 30 minut, nato ga postrežemo z domačim rženim kruhom.
Oceni