Sestavine

  • 2 jajci
  • 150 g domače majoneze
  • 50 g jogurta
  • 1 žlica limonovega soka
  • 150 g dimljenega brancina (ali dimljene postrvi)
  • 1 žlica narezanega drobnjaka
  • sol
  • črni poper

Uvod

Takšni namazi ponavadi potrebujejo praznike, da pridejo na vrsto. A tako je veljalo včasih, ko je bila dimljena riba posebnost, danes, ko je dimljeni brancin tudi iz Piranskega zaliva, pa je škoda za zajtrk kolobariti le med piščančjo klobaso in marelično marmelado. Kar bo ostalo od zajtrka, bo namreč lahko še za večerjo.

  • Kategorija: Jesen, Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 295 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 25 minut
 
Postopek
1

Jajci kuhamo v vreli vodi 10 minut, odcedimo, prelijemo z mrzlo vodo, olupimo in ohladimo. Dimljenemu brancinu odstranimo kožo in morebitne kosti ter ga natrgamo na drobne kose.

2

Majonezo, jogurt in limonov sok gladko zmešamo. Jajci narežemo na drobne kocke. V majonezo zamešamo brancina, jajca in drobnjak. Začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Namaz lahko shranimo v steklenem kozarcu s pokrovom 2 do 3 dni.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)