Jajčni namaz z dimljenim brancinom
Sestavine
- 2 jajci
- 150 g domače majoneze
- 50 g jogurta
- 1 žlica limonovega soka
- 150 g dimljenega brancina (ali dimljene postrvi)
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- sol
- črni poper
Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 295 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 25 minut
Postopek
1
Jajci kuhamo v vreli vodi 10 minut, odcedimo, prelijemo z mrzlo vodo, olupimo in ohladimo. Dimljenemu brancinu odstranimo kožo in morebitne kosti ter ga natrgamo na drobne kose.
2
Majonezo, jogurt in limonov sok gladko zmešamo. Jajci narežemo na drobne kocke. V majonezo zamešamo brancina, jajca in drobnjak. Začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Namaz lahko shranimo v steklenem kozarcu s pokrovom 2 do 3 dni.
Oceni