Jakobove pokrovače v šampanjski omaki
Sestavine
- 12 očiščenih jakobovih pokrovač
- 4 mlade čebule
- 30 g svežega ingverja
- 2 stroka česna
- 50 g masla
- 120 ml šampanjca
- 7 žlic sladke smetane
- sol poper
- 2 žlici sesekljanega peteršilja

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut
- Priporočeno vino: Serge Mathieu, blanc de noirs, brut
Postopek
1
Jakobove pokrovače obrišemo do suhega in vzdolžno narežemo na dve ali tri rezine. Mlado čebulo po dolgem prerežemo na polovico in nato poševno na 3 cm dolge kose. Ingver in česen olupimo ter drobno sesekljamo.
2
V ponvi rahlo segrejemo maslo, dodamo mlado čebulo, česen in ingver ter pražimo na majhni temperaturi 3 minute. Dodamo narezane jakobinke, zvišamo temperaturo in pražimo 2 minuti. Nato zelenjavo in jakobinke poberemo iz ponve na krožnik.
3
V ponev vlijemo šampanjec, ga malce pokuhamo in dolijemo smetano. Jakobinke in zelenjavo stresemo nazaj v ponev, začinimo s soljo in poprom ter ponovno segrejemo. Pred serviranjem potresemo s peteršiljem.
Oceni