Sestavine

  • 1 žlička koromačevih semen
  • 1 sesekljana šalotka
  • 4 sesekljani stroki česna
  • 100 g mehkega masla
  • sol
  • 2 žlici limonovega soka
  • 2 žlički Worcestershire omake
  • 1 žlička kajenskega popra
  • 4 žličke dimljene sladke paprike v prahu
  • 70 g naribanega parmezana
  • 12 do 18 jakobovih pokrovač

Uvod

Ko zmešamo maslo z dimljeno papriko, bo v hladilniku potrpežljivo čakalo na svoje priložnosti. Ker je tako pikantno in ”globoko”, bo nadomestilo omake, ki bi jih bilo potrebno dolgo kuhati, začinilo meso, ki ga je potrebno hitro opeči, popestrilo jedi, ki si želijo presenetiti. Za slednje so se javile Jakobove pokrovače in poskrbele za še eno novo izkušnjo. Tako nežne školjke in tako ostra omaka, toda vseeno takšna harmonija. Nikoli ne veš, dokler ne poskusiš....

  • Kategorija: Poletje, Zima
  • Količina: 6 oseb
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut
  • Priporočeno vino: rose penina Zara, Kozinc
 
Postopek
1

Koromačeva semena v možnarju fino zdrobimo. Nato jih s šalotko in česnom v blenderju zmiksamo v grobo pasto. Dodamo maslo, limonov sok, Worcestershire omako, kajenski poper, krepki ščepec soli in dimljeno papriko. Vse skupaj zmiksamo v gladko pasto ter vanjo zamešamo še parmezan.

2

Maslo oblikujemo v valj, ga zavijemo v prozorno folijo in postavimo v hladilnik. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Jakobove pokrovače očistimo in jih naložimo nazaj v polovice školjk. Na vsako položimo rezino masla. Školjke postavimo v pečico in pečemo 5 minut, da se maslo rahlo zapeče. Poleti lahko tako pripravljene pokrovače spečemo na vročem žaru.

Oceni