Jakobova pokrovača z dimljeno papriko
Sestavine
- 1 žlička koromačevih semen
- 1 sesekljana šalotka
- 4 sesekljani stroki česna
- 100 g mehkega masla
- sol
- 2 žlici limonovega soka
- 2 žlički Worcestershire omake
- 1 žlička kajenskega popra
- 4 žličke dimljene sladke paprike v prahu
- 70 g naribanega parmezana
- 12 do 18 jakobovih pokrovač

Uvod
- Kategorija: Poletje, Zima
- Količina: 6 oseb
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut
- Priporočeno vino: rose penina Zara, Kozinc
Postopek
1
Koromačeva semena v možnarju fino zdrobimo. Nato jih s šalotko in česnom v blenderju zmiksamo v grobo pasto. Dodamo maslo, limonov sok, Worcestershire omako, kajenski poper, krepki ščepec soli in dimljeno papriko. Vse skupaj zmiksamo v gladko pasto ter vanjo zamešamo še parmezan.
2
Maslo oblikujemo v valj, ga zavijemo v prozorno folijo in postavimo v hladilnik. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Jakobove pokrovače očistimo in jih naložimo nazaj v polovice školjk. Na vsako položimo rezino masla. Školjke postavimo v pečico in pečemo 5 minut, da se maslo rahlo zapeče. Poleti lahko tako pripravljene pokrovače spečemo na vročem žaru.
Oceni