Sestavine

  • 600 g zelenih špargljev
  • 20 g svetle miso paste
  • 1 žlica riževega kisa
  • 80 g domače majoneze
  • 12 Jakobovih pokrovač
  • 4 žlice arašidovega ali repičnega olja
  • sol

Uvod

Odlomiš spodnji del in ko tako glasno poči, veš, da se mudi … Svežih (zelenih) špargljev je škoda za hladilnik, pa čeprav so zaviti v vlažni krpi. In še bolj jih je škoda predolgo mučiti! Zato mora biti tudi spremljava tako hitra in – žlahtna. Začnite, torej, tako, da daste dobro penino na led. Potem zmešajte majonezo, saj to je hitreje (in dosti, dosti boljše) kot skočiti ponjo v trgovino. Obogatite jo z miso pasto, saj dobrojedci iz Šole okusom jo imamo, kajne, vselej pri roki. In zatem dobro ogrejte maslo v dobri sotirni ponvi za pokrovačo. Vsaj tako je naredila ona zanj, da bo on zanjo sedaj do njenega rojstnega dne na trnih, kako se ji bo lahko tako lepo oddolžil.

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 400 ckal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 25 minut
  • Priporočeno vino: cremant Bouvet Tresor
 
Postopek
1

Špargljem odlomimo oleseneli del in jih po potrebi olupimo na spodnji tretjini. Blanširamo jih v soljeni vreli vodi 3 minute, jih oplaknemo z mrzlo vodo, osušimo in zavijemo v alu folijo, da ostanejo topli.

2

Za dresing gladko zmešamo majonezo, miso pasto in rižev kis. Jakobove pokrovače očistimo in obrišemo do suhega s papirjem.

3

V ponvi močno segrejemo olje, vanj naložimo Jakobove pokrovače in jih pečemo na močni temperaturi 2 minuti. Nato jih obrnemo in pečemo še 1 minuto. Rahlo jih solimo.

4

Na krožnike naložimo kuhane šparglje, nanje pečene Jakobove pokrovače in pokapljamo z miso majonezo.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)