Japonska omleta s tartufi
Sestavine
- 7 jajc
- 3 rumenjaki
- 2 žlici riževega vina (Sake)
- 3 žlice mirina
- 2 žlici sojine omake
- 4 žlice daši juhe ali zelenjavnega fonda
- 40 g črnih tartufov
- arašidovo olje
Uvod
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Srednje
- Čas priprave: 30 minut
- Priporočeno vino: prosecco Casa Coste Piane
V skledi razvžrkljamo jajca in rumenjake. Vmešamo sake, mirin, sojino omako in juho. Del tartufa narežemo na tanke palčke, katere bomo uporabili za dekoracijo. Preostali tartuf narežemo na zelo drobne kocke in jih zamešamo v jajčno maso.
Ponev s premerom 24 cm segrejemo na srednji temperaturi in premažemo z oljem. Vanjo z zajemalko vlijemo malo testa (toliko, da je dno pokrito) in pečemo toliko časa, da jajce rahlo zakrkne, a se ne prepeče.
S pomočjo palčk ali palete palačinko zvijemo v rolo in jo potisnemo ob rob ponve. Ponev ponovno premažemo z oljem in vanjo vlijemo toliko testa, da je dno tanko pokrito. Pečemo, da rahlo zakrkne in zvijemo v rolo ter pri tem vanjo zavijemo tudi že pečeno ob strani.
Postopek pečenja ponovimo še dvakrat, tako da na koncu dobimo debelo zvito palačinko. Narežemo jo na 2 cm debele rezine, naložimo na krožnike in okrasimo s tartufovimi palčkami.