Jesenska enolončnica s čičeriko
Sestavine
- 2 sladka krompirja (ca. 700 g)
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 200 g korenja
- 1 zelena paprika
- 1 gomolj koromača
- 3 stebla kodrastega ohrovta
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica mlete rdeče paprike
- 1/4 žličke pekoče dimljene paprike
- 1 žlička kumine
- 1 žlička koriandrovih semen
- 1 žlica mlete kurkume
- 1 žlička ingverja v prahu
- 1/2 žličke cimeta
- črni poper
- 750 ml zelenjavne juhe
- 1 konzerva paradižnikove pulpe (400 g)
- 1 konzerva kuhane čičerike (400 g)
- sveža zelišča (peteršilj, meta, koriander)
- 300 g kuskusa
Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 620 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
Čebulo in česen drobno sesekljamo. Korenje in sladki krompir olupimo ter narežemo na majhne kocke. Papriko očistimo in narežemo. Koromaču izrežemo trdi kocen in narežemo na majhne kocke. Kodrasti ohrovt narežemo na trakove.
V širokem loncu segrejemo olje, stekleno opražimo čebulo in česen, vmešamo vse začimbe in pražimo 1 minuto. V lonec stresemo še sladki krompir, korenja, koromač in papriko ter pražimo na srednji temperaturi nekaj minut.
Dolijemo juho in paradižnikovo pulpo, pokrijemo in kuhamo na majhni temperaturi 15 minut. Dodamo čičeriko in kodrasti ohrovt ter kuhamo 5 minut. Medtem po navodilu z vrečke skuhamo kuskus in ga serviramo kot prilogo enolončnici, katero pred serviranjem potresemo s sesekljanimi svežimi zelišči.