Jogurt z granatnim jabolkom
Sestavine
- 600 g grškega jogurta
- 2 žlici limonovega soka
- 2 žlici javorjevega sirupa
- 4 žlice grenadine sirupa (granatno jabolko)
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 1 granatno jabolko
- sveža melisa

Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 280 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 15 minut
Postopek
1
Jogurt razdelimo v štiri ognjevarne posodice. Zmešamo javorjev sirup, grenadine in limonov sok ter porazdelimo po jogurtu. Granatno jabolko prerežemo na polovico in izdolbemo pečke ter pri tem odstranimo tudi belo membrano.
2
Jogurt enakomerno potresemo s sladkorjem in ga hrustljavo karameliziramo z ročnim gorilnikom. Potresemo še z granatnim jabolkom in okrasimo z lističem melise.
Oceni