Jogurtov kolač z rabarbaro in jagodami
Sestavine
- 3 jajca
- 275 g pšenične moke tip 405 (ali pirine moke tip 630)
- 300 g rabarbare
- 150 g jagod
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 175 g mehkega masla
- 150 g sladkorja
- 150 g jogurta (3,5% maščobe)
- 8 g pecilnega praška
- 50 ga mangljevih palčk
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja
- maščoba in moka za model
- sladkor v prahu

Jagode očistimo in razplovimo, večje lahko narežemo na četrtine. Rabarbaro dobro umijemo in narežemo na 2 cm velike kose. Oboje stresemo v skledo, potresemo z rjavim sladkorjem in premešamo.
Pečico segrejemo na 175 stopinj. Maslo, vanilijev sladkor in sladkor mešamo z mešalnikom najmanj 3 minute do svetle kreme. V masleno kremo med mešanjem dodajamo jajca, vsako jajce stepamo najmanj 30 sekund, da krema ostane rahla.
V manjši skledi dobro zmešamo moko in pecilni prašek. Nato moko skupaj z jogurtom hitro vmešamo v masleno kremo. Model za torto (premer 24 cm) dobro namastimo in potresemo z moko.
V model stresemo testo in ga poravnamo s spatulo. Potresemo s polovico sadja in ga s prsti potisnemo 1 cm globoko v testo. Nato po vrhu porazdelimo še preostalo sadje, potresemo z mandljevimii palčkami in kolač pečemo v sredini pečice 55 minut. Pustimo ga ohladiti na rešetki in ga pred serviranjem potresemo s sladkorjem v prahu.