Jogurtov tiramisu s pasijonko
Sestavine
- 3 limete
- 80 ml pomarančnega likerja (Grand Marnier)
- 1 list želatine
- 85 g bele čokolade
- 700 g grškega jogurta
- 40 g sladkorja v prahu
- 12 do 16 baby piškotov
- 8 zrelih pasijonk
- 20 g sladkorja
- 1 rdeča pomaranča

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 6 oseb
- Hranilna vrednost: 410 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura (+ 6 ur za hlajenje)
Limete stisnemo in odmerimo 6 žlic soka. V globokem krožniku zmešamo pomarančni liker in 3 žlice limetinega soka. Želatino namočimo v mrzli vodi.
Čokolado drobno narežemo in raztopimo v majhni kozici nas soparo. Z metlico gladko razmešamo jogurt, stopljeno čokolado in sladkor v prahu.
V kozici segrejemo preostali limetin sok in v njem raztopimo ožeto želatino ter jo vmešamo v jogurtovo kremo. Pustimo jo stati 30 minut, da rahlo želira.
Piškote prepolovimo in namočimo v likerju. V kozarce damo najprej malo kreme, nanjo polovico namočenih piškotov, spet kremo in drugo polovico piškotov. Zadnja plast naj bo krema. Kozarce pokrijemo s prozorno folijo in postavimo v hladilnik za najmanj 6 ur.
Pasijonke prerežmo na polovico, z žličko izpraskamo meso s peškami in vse rahlo segrejemo v majhnem lončku. Nato pretlačimo skozi cedilo in pri tem shranimo samo sok. Vmešamo izstinjen sok pomaranče in sladkor ter še enkrat zavremo. Omako lahko malce zgostimo z jedilnim škrobom ali pa pustimo naravno gostoto.
Kozarce s tiramisujem vzamemo iz hladilnika 20 minut pred serviranjem. Nato kremo prelijemo s pasijonkino omako in takoj ponudimo.